Förbannade jävla datakrångel

Varför ska det vara så svårt att få något att fungera så som man vill. Mitt problem är följande: Att få olika skrivbordsunderlägg på varje skärm. I windows är det inget problem men i ubuntu går det fan inte. Jag har just slösat bort nästan en vecka på detta, även om jag inte alltid haft tid att göra något.

Så vad har jag då provat? Förutom vanliga ubuntu så är det: xfce (+gnome paneler som inte ville funka, xubuntu, kubuntu, fluxbox, openbox, lxde + någon annan fönsterhanterare jag glömt namnet på. Just nu är jag i ubuntu + thunar + xfdesktop vilket borträknat skrivbordsikonerna faktiskt är vad jag vill ha. Men vad jag kan se så verkar det som att de som skapade xfce skiter fullständigt i det faktum att ikoner inte går att sätta bredvid varandra utan måste vara på något slags jävla rutnät som gör att de är 1 cm från varandra och inte går att placera nära högerkanten på skärmen. Om inte snabba svar kommer in så skiter jag i det hela, rensar gnome så det blir rent och trycker in thunar igen.

Även om  jag verkligen vill ha separata skrivbordsunderlägg så vill jag inte sitta och prova varenda jävla fönsterhanterare och panel som går att köra under ubuntu. Varför kan det inte bara fungera? Bara tanken på allt jag hade hunnit gjort om jag inte slösat tid på det här gör mig jävligt arg är vilket är skälet till att jag inte ens tänker dölja det. Nu ska jag sova.

3 Comments

 1. Tommy Eriksson

  Den fönsterhanterare jag inte kom på igår är icevm. Idag har jag också provat Rox men förutom att det åtminstone inte kopierar utmatningen så är det ändå bara ett skrivbordsunderlägg. Lyckligtvis behövde jag inte logga ut för att få igång sessionen så nu ska jag ta bort alla filer och prova det här http://forum.xfce.org/index.php?topic=3045.0. Funkar inte det så skiter jag i allt och kör vanliga gnome med Thunar. Sidan jag hittade alla på var http://xwinman.org/.

  Det enda alternativ jag har hittat för att ändra till olika skrivbordsunderlägg under vanliga ubuntu är Nitrogen, http://projects.l3ib.org/nitrogen/ men inte nog med att det är krångligt att använda. Det krashar nautilus och ändringarna är inte kvar efter omstart. Nu orkar jag inte leta mer.

  Reply
 2. brother

  awesome bör vara din vän. den kan vara tiling eller floating, den klarar seprata virtuella skrivbord för varje skärm osv. Klart den lirar olika bakgrundsbilder.

  Reply
 3. Tommy Eriksson

  Tack för tipset men nu tror jag att jag behåller det jag har. Får prova någon annan gång.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.