Ett lysande exempel på moralpanik

Har ni också hört ordet ”moralpanik” och undrat vad det är för något. Jag har iaf det men för några dagar sedan fick jag svar på frågan genom att jag såg för mig själv hur det uttrycks. Som så många andra så följer jag blogge bloggelitos blogg och i det här inlägget nämner han att han ännu en gång blivit polisanmäld.

Vad är det då som någon har retat sig på jo hans sida där han analyserar ”barnporren” på pirate bay som visade sig inte vara barnporr, beroende på hur man ser på det hela.  Jag kan direkt säga det här om bilderna:

  • De som tror att de första bilderna föreställer barn vet inget om anatomi
  • Nästkommande 4 bildserier föreställer barn i kläder jag inte tycker barn i den åldern ska ha på sig men något som inte kan kallas porr. Ta en titt i valfri klädkatalog för badkläder till unga så hittar du en hel del sånt också och ingen klagar på det.
  • Nästa bild lurade mig men så är jag ingen direkt expert på den mänskliga kroppen. Som blogge nämner så finns ett så kallat 18 U.S.C. 2257 Statement som är ett intyg på att modellerna vid avbildningstillfället är åtminstone 18 år gamla. Den som fortfarande inte tror på det kan kolla den här google-sökningen.
  • Fakta är att google gav runt 12 miljarder kronor när de köpte youtube. De har ett barnporrfilter, och det är troligen väldigt bra, men som synes så går det att hitta den här tjejen där. Rimligen kan det då inte röra sig om barnporr.

Naturligvis så hade det inget med barnporr att göra utan var bara ett försök från polisen att stänga pirate bay.  Nåväl nu över till polisanmälningen.

Om nu inlägget inte innehåller barnporr varför då polisanmäla, jo pga av tidigare nämnde moralpanik. Den som anmält kallar sig marina och hennes ”analys” av blogges inlägg hittas här. Tro det eller ej men jag har faktiskt läst alla kommentarer till det inlägget trots att det blir väldigt tjatigt efter ett tag. Jag förmodar att marina såg de enda bilderna som mycket riktigt var barn, sen såg hon bilderna på nelia och la ihop 1+1 och fann att det blev 11. Det som sen följde är vad man brukar kalla för moralpanik, hon fick spader och började yla om barnporr hit och dit och den som inte håller med henne är pedofil. Nåväl. Jag skulle hellre försöka starta bilen genom att skrika åt den än slösa energi på henne.

Jag kommer inte ladda hem bilder på nelia då jag föredrar tjejer med mer former något som inte är vanligt inom den så kallade barely legal genren eller för den delen på de tjejer som blogge lägger in i de flesta av sina inlägg. Lägg på en tio kilo så blir jag nöjd.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.