Ett år som bilägare

I dag är det ett år sedan jag köpte min första bil. Det må låta konstigt att hedra en sådan sak men för mig är det viktigt. I och med det så blev jag inte längre lika beroende av bussar och att få skjuts av andra utan kunde åka dit jag ville, förutsatt att jag kan hitta dit.

Så som min ekonomi ser ut vid tillfället så blir det inte till att byta någon gång snart. Jag har helt enkelt inte råd. En annan sak som komplicerar det hela är att trots att bilen drar mycket så har jag inga lån på den. Den kostar inget förutom skatter och bensin. Om jag skulle hitta en annan bil som drar betydligt mindre så skulle jag förmodligen behöva ta ett lån vilket skulle betyda skulder. Och utan fast arbete lär jag inte kunna ta ett lån, om jag ska ha en chans att betala tillbaka det.

Jag gick förresten med i ett lotteri som föreningen görsköj arrangerar där man kan vinna en bil. Jag har ingen aning om bilen är bra, den är tex manuellt växlad, men att ha chansen att vinna en ny bil värd 100.000 kr genom att satsa 50 kr och samtidigt stödja föreningslivet tyckte jag verkade bra. Vinner jag så kan jag kanske sälja den. Men det finns ju 5000 lotter så den chanser är inte så stor.

Andra bloggar om: , , ,

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.