Den hatfyllda pedofobin

Jag förstår inte hur de som är emot pedofili kan vara så förbannat arga. Det verkar som att direkt pedofili nämns så återgår de till något slags reptilstadie där pedofiler är det värsta som finns. Därmed inte sagt att reptiler är pedofober.

Ännu roligare är det om man läser Dick Vases bok, Samlag eller salighet som på ett bra sätt visar att pedofilskräcken på sin höjd är 300 år gammal. Det var först på 1700-talet tack vara en bok som om jag minns rätt hette ”Det oskuldsfulla barnet” som lögnen om att barn inte har några som helst sexuella tankar utan att det bara är vuxna som påtvingar barnet dessa, började. Innan dess hade intergenerationellt sex inte alls varit lika laddat som det är nu.

Men så till skälet för att jag skriver det här inlägget. Jag har väntat flera dagar då jag var osäker på om jag ville nämna det så här men när jag såg en kommentar hos Johanna Nylander så kände jag att nu får det vara nog. Jag är starkt emot att folk beskylls för något de inte är och pedofili är tacksamt att beskylla folk för för att smutskasta dem, på grund av missuppfattningar folk har om den läggningen, och det var just vad som skedde. Signaturen Jennymaria som inte direkt gjorde sig vän med någon i inlägget hon kommenterade men när hon skrev det här blev jag arg.

Svartholm Warg äger sighten pedofil.se och menar att han inte lägger några värderingar i det.

Lite källhänvisning vore kul. Jag vet inte vem som äger sidan men det enda sätt man kan koppla Swartholm till sidan är att sidan ligger på en server tillhörande Swartholms företag PRQ. Jag har läst en liknande anklagelse nyligen men tyvärr kommer jag inte ihåg i vilken blogg. Hon påstår förresten att Piratpartiet skulle ha uttalat sig om prostitution vilket är helt felaktigt. Enskilda piratpartister må ha synpunkter men partiet i sig har det inte.

Men en som jag trodde var bättre var författaren och bloggaren Ingrig Carlquist. Jag har följt hennes blogg då den tar upp gömda-skandalen bland annat. En som tidigare kommenterat där är Nijawara som  är pedofil. Visst några av hans kommentarer har väl inte varit så smarta men i det stora hela så tycker jag inte att han betett sig så konstigt, men det tycker Ingrid samt några av hennes kommentatorer.

Se bara på hennes svar på frågor som Märkligt Ställde:

1. Inser IC att en rad av diskussionerna på hennes blogg sker utifrån ett perspektiv där somliga vuxna anser att det är okej att ”ha sex” med barn?

SVAR: Jag är medveten om att här finns minst en öppen pedofil bland er som kommenterar – Nijawara och Ziltoid kallar han sig bland annat. Så fort jag upptäckte hans närvaro mejlade jag och bad honom sluta skriva här. Det bryr han sig tydligen inte om och så länge jag inte lägger in granskningsfunktionen på kommentarer, så kan jag inte få bort honom. Och jag tycker det skulle vara så oerhört tråkigt att tvingas censurera er. Tänk själva om ni inte hade fått reta er på varandra på ett och halvt dygn medan jag var i Holland!

KOMMENTAR: Det verkar helt klart vara hans läggning hon har något emot. Jag kan förstå om hon inte vill att han ska propagera för pedofili i inlägg som inte har med det att göra men det har han inte heller gjort.

2. Inser IC att när dessa krafter blandar sig i sådana här frågor så bidrar det till att förstöra för alla normala pappor som blivit orättvist anklagade.

SVAR: Absolut. Det var därför jag mejlade Nijawara och bad honom hålla sig härifrån.

KOMMENTAR: Visst det är vanligt att pappor som söker vårdnaden anklagas för att vara pedofiler men det är väl inte skäl till att stänga ute folk med den läggningen. Indirekt skriver hon att pedofiler inte kan vara bra föräldrar. Lite länkar till forskning vore kul.

3. Hur kan IC som kritiskt granskande journalist medverka till att få en nyanserad debatt och diskussion så länge dagordningen bland de inblandade präglas av vuxna som anser att ”sex med barn” (dvs övergrepp på barn) är naturligt och normalt?

SVAR: ”Dagordningen” präglas väl ändå inte av en handfull inlägg gjorda av Nijawara/Ziltoid? Jag antar att du kan räkna och därmed är fullt medveten om att din fråga är helt fel ställd.

KOMMENTAR: För en gångs skull håller jag henne, dock inte med med Märkligt att pedofili är övergrepp.

4. Varför anser IC att det är så viktigt att just pedofiler får vara med och komma till tals i vårdnadsfrågor?

SVAR: IC anser inte alls att det är viktigt!!! Jag betackar mig för alla pedofila inlägg på min blogg, men vill inte sätta på kommentatorsgranskningen förrän det blir absolut nödvändigt. Givetvis tycker jag inte att pedofiler har något som helst i vårdnadsdebatten att göra – pedofiler ska ALDRIG ha vårdnaden om barn. Varken pedofila pappor eller pedofila mammor. För alla de falskanklagade (mest pappor) som kämpar för att få träffa sina barn, är det extremt skadligt att pedofiler ger sig in här på min blogg och/eller länkar till min sida. För det tar fokus från just det jag försöker säga. I stället för att prata om väsentligheter börjar vi tjafsa om vem som är pedofil och vem som inte är det. I hate it!

KOMMENTAR: Den som tvivlar på vad hon tycker om pedofiler är inte läskunnig.

Så till några kommentarer som verkligen stinker av pedofobi. Jonas, Märkligt, Brrr, Klarabella 1, och 2. Läs hela tråden vet ja. Helt klart är att enligt dem så finns det två sorters pappor, de heterosexuella goda papporna och sen de barnvåldtagande peddopapporna. Då det börjar bli sent så är det väl bäst att sammanfatta så min korta kommentar blir att jag anser inte att någons läggning på något sätt avgör hur bra eller dålig förälder någon skulle vara.

Jag har skrivit det förut men så att ingen beskyller mig för att vara pedofil så medger jag att min läggning är hebefil med inslag av teliofili eller tiliofili men inslag av hebefili. Har inte bestämt mig än och det beror lite på hur kåt jag är. Men även då kan det pendla mellan tonårstjejer och fullt vuxna kvinnor vid olika tillfällen så det är svårt att säga något definitivt.

Mitt angegemang i frågan kommer av det faktum att hebefili när riktat mot något med ”fel” ålder blir olagligt men när det är rätt ålder (15+) så är det OK, förutom för vissa kristna moralister. Det är en märklig värld där frivilligt sex kallas våldtäkt och vuxna kvinnor inte får bestämma över sin egna kropp om de väljer ”fel” yrke.

12 Comments

 1. Jonas

  Bra sagt!
  Folk går omkring och tror att det finns pedofiler överallt. Och med pedofil menar de ungefär det absolut värsta man kan tänka sig.

  Utmålandet av anakata som pedofil är troligen det värsta journalistiska lågvattenmärket på mycket länge. Kanske någonsin. Han stod som ägare till ett domännamn, knappast en konstig sak för en kille som anakata. Han försökte ju driva en webbhostingtjänst. Men i DN ska han hängas ut som satan själv, eller något ännu värre, en pedofil.

  Reply
 2. Tommy Eriksson

  När man liknar någon vid en pedofil så menar man pedofil så som det framställs i media, där man i stort sett kan säga att det vore värre att en en pedofil jobbar på dagis än att hagamannen skulle göra det. Men det är som sagt den bild media ger och som är helt felaktig. Synd bara att det knappt går att debattera om detta utan att starka känslor rörs upp hos några. Lyckligtvis har inte det här inlägget drabbats än.

  Reply
 3. Seth

  Jag tror det är viktigt att ha överseende med journalister i frågor som dessa. De är som barn utan vägledning, de vet helt enkelt inte bättre.

  Reply
  1. Tommy Eriksson

   Tur jag kollar spamfiltret noga, din kommentar hade hamnat där.

   Jag tror snarare att de inte vill veta utan nöjer sig med magkänslan de får av den information som är vanligast. Sen att debatten är väldigt ensidig det är synd och jag är glad att jag inte är pedofil för då skulle jag inte kunna vara öppen om det. Förhoppningsvis kommer pedofili och även hebefili bli erkända som läggningar och inte störningar, precis som homosexualitet även om en del jobb kvarstår där också.

   Reply
  2. Thomas Tvivlaren

   Nja, jag tycker tvärtom att journalister – som professionella masskommunikatörer – har ett betydligt större ansvar att vara pålästa och kunniga. Pressen har ju även juridiska privilegier för dess granskande funktion i ett fritt demokratiskt samhälle och enbart av detta skäl tycker jag inte vi ska tillåta att ribban sätts lägre än nödvändigt vad gäller våra förväntningar och krav på deras kompetens.

   Att verkligheten sällan överenstämmer med vad jag nyss skrev är dock en annan femma…
   .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Just the beginning =-.

   Reply
   1. Tommy Eriksson

    Pålästa journalister. Det om något vore trevligt.
    .-= Tommy Eriksson´s last blog ..Svart tisdag =-.

    Reply
 4. Kjell-Åke Bjurkvist

  Läs å begrunda..

  lycka till !

  Reply
 5. Tommy Eriksson

  Ok nu har jag läst och funderat om artikeln och den verkar inte motsäga något jag sagt då den inte handlar om pedofiler. Många må göra den tolkningen men de män som det står om blev ju intresserade för barn efter någon kris och det stämmer verkligen inte på pedofiler som varit intresserade av barn sedan en längre tid, när det väl insåg att det var barn de var intresserade av.

  Sen är ju frågan vad som menas med barnporr. Den definition som artikeln ger är felaktig så det skriker om det. Jag menar hur kan spridningen av bilder av människor under 18 år vara ett lagbrott. Då skulle ju väldigt många sidor vara olagliga. Ett exempel är sandra, en modell jag finner väldigt söt. För att hitta sidan så är det bara att fråga Google och Google tillåter inte barnporr och det där är inte porr, även om kristmoralister skulle tolka det som sådant.

  Lägg där till att de här männen tyck se barnen som objekt. Det är verkligen inte hur pedofiler ser på barn utan tecken på en djup störning. Att se någon person, oavsett ålder, som inte mer än ett objekt är inte friskt.

  Bland det första jag gjorde när jag såg hennes namn var att söka på tianmi.info/blogge för där brukar det tas upp många artiklar skrivna av så kallat ”forskare” men jag fick ingen träff på hennes namn. Sen förstod jag att jag blandat ihop henne med Eva Lundström, någon förmodligen tror på ”fakta”-rutan på den sidan, men som annars inte är särskilt trovärdig. Synd bara att så många andra tror det hon säger. Men det var inte hon som skrivit artikeln.

  Det här var förresten ett svar på artikeln, jag vet inte från din kommentar hur du ställer dig till den men jag skulle förmoda att du stödjer den. Synd nog. Förresten så säger artikeln att det är sjukt att tycka könsmogna tjejer är sexiga. Det sjuka ligger snarare i sjukdomsklassificeringen av olika sexuella läggningar.

  Reply
 6. Alex Limonovic

  Kul att se att det finns tänkande människor i detta ämne. Även om det blir vanligare så är det ännu sällsynt!

  Hälsningar,
  Alex Limonovic

  Alex Limonovics senaste blogginlägg..Kramigt värre…

  Reply
 7. Tommy Eriksson

  Hehe kul formulering ”tänkande människor”. Jo har man läst Dick Vases bok och dessutom inte är förälder själv är det inte alls svårt att ha en mer nyanserad bild av pedofiler. Jag förmodar att psykologer och liknande inte kan göra samma föreställning då det har lärt sig ”hur pedofiler är” och det värsta en småbarnsförälder kan tänka sig förutom att barnet dör vore väl om någon förgrep sig på det.

  Men det är inte vad en läggning handlar om. Oavsett om det handlar om barn eller vuxna så behöver inte attraktion för betyda sexuell utan bara att en varm känsla infinner sig när man är i närheten någon. Det är något jag ser i pedofilers bloggar, att de verkar nöja sig att bara vara nära barn. Vissa däremot lider mer då de verkligen vill ha samlag men skulle aldrig kunna tänka sig att tvinga ett barn till något. Så ungefär ser min uppfattning av pedofiler ut. Knappast som de monster som media vill göra gällande.

  Reply
 8. Alex Limonovic

  Din uppfattning träffar väldigt bra. Och man bör skilja på emotionell läggning och sexuell läggning vilka inte alltid sammanfaller. Vissa blir bara förälskade utan sexuellt intresse. Andra fungerar tvärtom. Personligen har jag båda delar. 🙂

  Alex Limonovic

  Reply
 9. Tommy Eriksson

  Tack då var jag nära då. Jag var tankspridd vid tillfället då jag tänkte skriva om hemstudio men sen såg din kommentar och ville kommentera först. Även om vi har siktet inställt på olika åldersgrupper så verkar vårat intresse vara lika. Om jag lär mig hur kärlek känns vill säga.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.