Bojkotta de stora mediabolagen

Nej nu är det dags att bojkotta alla störra mediabolag och inte köpa cd, dvd eller gå på bio. Inspirerat av en post av Christian Engström. Läs bara vad  SF bios vd säger, hittat via Falkvinge:

Det hoppas jag, men jag tror att den skulle behöva dras mycket längre. Samtliga leverantörer som ger access till sidor som The Pirate Bay borde stängas ned helt, säger SF:s Rasmus Ramstad.

Nu så har det tydligen ändrat sen det skrev och nu står det istället att han vill stänga ner pirate bay. Detta trots att SF har uppgett att 2008 var det bästa året någonsin gällande intäkter. Inte kan det väl vara så om nu alla fildelar. Det faktum att Mamma mia har gjort både bio och senare DVD-rekord borde väl visa att fildelning inte alls skadar filmbranschen utan hjälper den så man kan hitta filmer man annars inte skulle ha sett.

Men det är precis vad mediebolagen vill, förvandla det fria internet till något liknande kabeltv. Tänk på det nästa gång ni köper en film eller musik. Kommer det från de stora bolagen så stöder ni i så fall att mafialiknande metoder används för att försvara en affärsidé som inte längre är hållbar.

Piratpartiet ska in i EU och nästa år också i riksdagen, bara då får vi ett slut på alla de idiotlagar som just nu stiftas och som sägs vara till för kulturarbetarnas bästa.

Två tips till hur ni borde göra:

 1. Sluta kalla era kunder för brottslingar. Då slipper ni liknade bojkotter
 2. Skapa något som någon vill betala för. Då kommer folk att köpa det, tro mig.

Kolla hur det gick för Monty Python när de valde att lägga ut sitt material fritt på youtube. Kom inte och säg att folk inte vill betala bara för det finns gratis alternativ.

Jag funderar fortfarande hur jag ska göra med Lovefilm. Visst det är uthyrning som kommer mediebolagen till godo men mycket där är ovanliga saker som är svårt att hitta via fildelning med svensk text eller tal, för att inte tala om allt extramaterial som sällan brukar finnas med när man tankar. Det är annars det enda sättet jag hyr på. Jag gillar inte när man bara får ha filmen ett par dagar.

Andra bloggar om: , , , ,

4 Comments

 1. Fredrik

  Jag tycker att vi borde bojkotta google också! http://nyheter24.se/nyheter/ekonomi/127751-google-fildelar-svenska-bocker

  Fredriks senaste blogginlägg..Rekorddåligt resultat för Volvo

  Reply
 2. Pingback: 2988 kr | Aspiebloggen

 3. Tommy Eriksson

  Förvisso är det inte så fint av dem att göra så där men då borde man först ta sig an biblioteksersättningen som inte ger ett öre till utländska författare. Det här är precis vad internet är till för och att få tillgång till många svenska böcker ser inte jag som ett problem. Man kan ju alltid köpa dem om de är intressanta. Så kul är det inte att läsa en bok på skärmen.

  Reply
 4. Tommy Eriksson

  Kul att se förresten att commentluv funkar. Av de få kommentarer jag får nu för tiden så har ingen som skrivit något länkat till sin blogg.

  Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.