Att hjula eller inte hjula, det är frågan

Efter en hel eller iaf delvis dags byggande så har en fråga kommit upp som jag måste besvara. Som titeln visar så har det med hjulen att göra. Jag provade idag att koppla på en motor längst upp på ett ben och varken en rc race-buggy motor eller en vanlig gear motor gav någon uppmuntrande uppvisning så därför började jag fundera om det är värt att fortsätta med hjul eller om jag ska skippa det. Sant är att alla problem jag hittills haft har varit om hjul där det mest allvarliga är min klantighet vid beställningen.

Jag kom fram till att jag vill verkligen ha 8 ben även om det kommer bli svårt för annars passar inte maskingevären in så bra. Tidigare hade jag som tanke att den bakre delen ska kunna separera från den främre och sticka iväg med vapnen. Nu så känner jag dels att det kommer bli för svårt då tanken var att de skulle ha hjul, dels att varje fraktare med självrespekt naturligtvis skulle sätta vapnen fram och ha den bakre delen som lastare. Vad som ska utgöra lastning är inte helt bestämt men jag vill ha med en vinch som ska kunna lyfta bulldozern, så mycket vet jag. Det är nog få modeller som skulle orka det därför vill jag prova.

En annan viktig sak har med styrning av modeller att göra. Jag har nog forskat mer än de flesta i sätt att styra LEGO-modeller med RC-utrustning men nu slutar jag med det. Skälet är det nya Power Functions som LEGO företaget skapat. Bulldozern är paradmodellen men fler finns och mer kommer nästa år. Tidigare så har RC haft fördelen med fler kanaler och betydligt längre räckvidd än vad som funnits till LEGO  men det enda som är kvar nu är räckvidden och det är inte tillräckligt. För att använda RC till LEGO-fordon så måste man dels ha servon som är svårt att styra modeller med, dels ett batteri som tar stor plats och mottagare samt fartreglage. Nu så finns en liten  mottagare en hyffsat liten batteribox samt inget behov av varken fartreglage eller servon samtidigt som det är kompatibelt med andra LEGO-bitar utan större krångel. Därav kommer jag sälja de delar jag använt genom att lämna in dem tillJ-hobby på måndag. Vill inte krångla med internetannonser och har inte varit inne på modellflygforumet på många månader.

Nu när jag fått fundera lite mer på det så gör jag så att jag skippar hjulen. Tyvärr kommer jag också få skippa namnet Tachi-mecha då resultatet nu kommer påminna mer om en AT-AT än en Tachikoma. Nåväl jag kommer nog på något.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.