Aspiebloggen är tillbaka och fyller 12 år

Det här var året då jag trodde att allting skulle vända och bli så bra. Det är ju trots allt året då jag äntligen blev fri från soc och kunde få mer frihet i min ekonomi samt att slippa alla papper som jämt skulle fyllas i för att sen sitta och vänta till slutet av månaden och hoppas att allt gick igenom så att jag kan betala mina räkningar. Den meningen blev väldigt lång. Men trots det så verkar det som att soc hade en större psykisk åverkan på men än jag först trodde. Min tanke var i flera år att om jag bara slapp soc så skulle allting bli så bra och jag skulle automatiskt få energi att ta tag i alla projekt som jag konstant skjuter upp om det tar emot. Men så blev det inte.

I mitt inlägg från förra nyår så nämnde jag att min blogg blivit spärrad av webbhotellet för att filer redigerats på ett dåligt sätt. Detsamma skedde två gånger till i år, den senaste gången i slutet av maj. Det var efter det som jag lämnade lösenordsskyddet igång så att jag skulle slippa byta lösenord samt radera en jävla mängd filer igen. Det faktum att vädret var så jäkla varmt och att vi aldrig hade en riktig vår gjorde också sitt till. Tanken var att till slut skulle jag genomföra det som One föreslog som står på sidan om att stärka WordPress men jag orkade helt enkelt inte. Tanken då var att nästa inlägg skulle heta: Bloggen är tillbaka men eftersom jag blev klar med ändringarna efter midnatt till igår så väntade jag med det inlägget och slog ihop det med det här. Jag har också lösenordskyddat min admin sida som en annan guide skrev om även om det inte var problemet sist vad jag vet. Inte för att jag fick reda på hur det hade skett bara att något behövde göras.

För att sammanfatta mitt år från mars räknat när jag fick beskedet från försäkringskassan att sjukpensionen går igenom så ser det ut så här. Efter beskedet så oroade jag mig att jag inte skulle få något bostadstillägg men så blev det även om pengarna kom in i början av april så jag fick skjuta på vissa räkningar. Närmare slutet på april kom den första ordinarie inkomsten och sen dess har det rullat på som det ska. April spenderades med att efterforska vilka delar som jag ville ha till en ny dator. Tyvärr fick jag skynda på det hela något eftersom mitt gamla nätagg började brinna. Det är inte så dramatiskt som det låter då det skedde på ett sätt som ändå gjorde att datorn kunde vara på tills jag märkte att den jäkla konstig lukt spreds i lägenheten och till slut konstaterade jag att det kom från garderoben där datorn stod. Jag stängde snabbt av den och vädrade ut lägenheten. Lyckligtvis så skadades ingenting i den. I flera långa dagar fick jag klara mig utan dator annat en min gamla Asus EEE PC som nyligen gett upp. Tyvärr var den jävligt långsam så min favoritsysselsättning att se på youtube gick inte.

Felet i den bärbara var att batteriet gav upp eller att laddaren inte ville ladda den längre. Kanske bägge sakerna. Men nu har jag skaffat en Raspberry pi 3 som ska ersätta den. Den är inte igång än då jag har haft annat att göra. Gällande min nya dator så var det väldigt kul att ha en modern dator då det mesta i den gamla är från 2008 borträknat grafikkortet som var ett begagnat 5770. Jag tänker inte gå en på vilken hårdvara som sitter i den nya annat än att säga att på grund av de skyhöga priserna så skaffade jag aldrig ett separat grafikkort utan kör med en AMD Ryzen 5 2400G processor med inbyggt grafikkort. Förhoppningsvis ska jag snart kunna skaffa en ordentligt ett även om det här funkar bra och verkligen var ett lyft mot det andra.

Nåväl det gällde en sammanfattning av året. Efter april kom maj och det då som den första hettan avtog något så att jag kunde montera datordelarna som nu hade legat några veckor. I slutet av maj så kom värmen igen och hela sommaren flöt bort. Jag orkade knappt något utan vill bara få tiden att gå tills jag kunde andas ordentligt igen. I augusti började värmen släppa och närmare slutet så möblerade jag om mitt vardagsrum, eller delar av det. Det blev lyckat. Det var också i det skedet som jag började känna att den där lego-järnvägen aldrig skulle bli något med så jag plockade ner den och började använda mer av det bordet till förvaring. Innan järnvägen plockades ner så tog jag bort allting på bordet som inte hörde till järnvägen och körde lite med tåget. Efter det plockade jag isär allt och la ner det i sina respektive kartonger.

Efter det kommer jag inte ihåg så mycket som jag skulle kunna skriva om. Jag har under flera år velat göra ett radiostyrt fordon som skulle var av lego och har många funktioner. Många idéer har jag haft om vad jag skulle basera det på men så mycket mer än att leta efter bilder samt ritningar har det sällan blivit. I höstas gick jag med i ett forum som heter maskinisten då det har flera inlägg om samlingar av konstiga eller ovanliga fordon. Det var mycket intressant men för att se alla bilder var man tvungen att vara medlem. Det känns konstigt att vara med i ett forum om folk som äger diverse maskiner när jag själv inte ens har en bil. Nåväl det gav mig flera idéer men inget jag tänker satsa på just nu. Jag tänker inte gå in på vilka specifika fordon jag till slut bestämde mig för bara typen. Jag kom fram till att vad jag vill ha är ett fordon som ska frakta saker, tänk lastbil fast det jag funderar på är ingen vanlig lastbil. Denna behöver något som lastar den så mitt nästa fordon kommer vara ett som har en grävmaskin monterat på sig för att gräva och lasta. Idén till den här uppdelning kom från när jag såg en film från spelet Pioneer Mars. Även jag jag kom fram till att spelet inte var något för mig så vill jag bygga 2 speciella fordon som ska kunna användas på en fiktiv framtida planet.

För att ha någon chans att bygga fraktaren eller annat stort fordon på sätt som inte Lego-delar skulle klara av så skaffade jag mig en 3D-skrivare förra mellandagarna. Tyvärr har jag inte haft annat än problem med den då utskrifterna vägrar fästa ordentligt. Jag har försökt flera saker men inte gjort det bra nog. Efter att jag försökt något så har jag ofta vänta veckor eller längre innan jag försökt igen. Det faktum att den bara står där har gjort mycket ont, ändå har jag inte orkat gjort något på länge. Utan den kommer då RC-projekt jag planerat aldrig genomföras.

Då jag kände att något måste ändras då jag inte orkar gå och må pyton längre, så var jag i kontakt med min gamla kurator. Jag träffade honom i slutet av november med förhoppningen att jag skulle få komma dit regelbundet efter det och prata om saker jag inte vill ta upp med min kontaktperson. Tyvärr ville han inte hjälpa mig utan tyckte att jag istället skulle prova piller. Då jag försökt detta för flera år sen och bara mådde värre av det så ville jag inte alls det. Nästa förslag var daglig verksamhet eller camp nova som det tydligen kallas i Kristinehamn. Detta verkade mycket bättre och jag bad min kontaktperson som kände folk där att hon skulle hjälpa mig komma dit. Jag ska på ett möte med en person som ska hjälpa mig med ansökan dit nästa vecka. Vi får se hur det blir. Jag känner att jag vill ha en större kontaktkrets än vad jag har och då min kompis var tvungen att göra sig av med bilen i våras så blir det inget mer modellflyg för mig. Men  jag hade tröttnat på det ändå så det gör inte så mycket. Enligt min kontaktperson så finns det många trevliga aktiviteter på daglig verksamhet men vi får se hur det blir. Det enda jag vet är att något positivt måste ske för jag orkar inte ha det så här. Jag har levt ett 6 år långt icke-liv under soc och det har inte släppt taget om mig än.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.