Ytterligare ett corona-år

Så har ytterligare ett år gått. Det har varit ett turbo-år som gick väldigt fort och i stort sett ingenting blev egentligen gjort.

Gitarren jag påbörjade är inte klar. Jag insåg till slut att den är för stor för att transportera lätt så jag började på en betydligt mindre gjord på en 2tum4 planka. Jag hittade en sida som visar hur man gör och har anpassat den designen till de delar jag har. Då jag bara hållit på några veckor så har jag inte kommit så långt. Ett hinder jag inte förväntade mig var när jag skulle avrunda toppen av den så trodde jag att bandsågen som Camp Nova har skulle klara av den utan problem. Jag menar så jävla svårt kan det väl inte bara att såga i en 95 mm tjock träbit men tydligen är den sågen värdelös trots att den är ny. Det blev att handsåga. Mer om det när allt är klart.

På det personliga planet så är allt som tidigare. Jag gjorde allt för att få tiden att gå och gå gjorde den. Det blev tre olika tillfällen som jag körde discgolf. Det var en väldigt blöt och kall senvinter och vår och sen kom högsommarvärmen helt plötsligt och då orkade jag inte göra något. I övrigt så har inget skett som är värt att ta upp så jag avslutar med att skriva om corona. I morgon följer ett inlägg då jag spanar framåt.

Corona eller covid-19 verkar vara här för att stanna, sen hur mycket av det som beror på viruset och hur mycket som beror på vad media och regeringar vill är svårt att säga. Vad som är lätt att inse är att det hela börjar spåra ur och bli väldigt läskigt. Inte på grund av viruset utan vad om görs för att påstå fixa det. Det blir mer och mer censur och inskränkningar av rättigheter allt för att ”säkerställa ordningen” eller något sånt. Om George Orwell var vid liv idag skulle han bli vettskrämd över hur politiker och media beter sig. Även om det inte verkar särskilt dåligt i Sverige än så lär det inte dröja länge innan våra friheter inskränks rejält för ett virus som verkar bli mindre dödligt än när det först kom, vilket är normalt när virus muterar. De blir mer smittsamma men mindre dödliga. Men läser man tidningar så verkar digerdöden ha kommit tillbaka. Tittar man på statistiken så har inte många fler människor dött än ett normalt år men skulle man se till antalet som dött i biltrafiken till exempel och bete sig därefter så skulle nog bilar förbjudas.

Men allt det där är bara konspirationsteorier, välkommen att ta tionde sprutan så att mormor inte dör. Bara det faktum att vissa kallar de som tagit bägge sprutorna (något jag har gjort) för ovaccinerade visar hur galet allting är. Först sas det att 2 sprutor skulle räcka för att besegra corona. Nu verkar det som att man ska ta åtminstone en per år och det gör jag bara inte. Jag har det skydd som behövs nu. Visst jag kanske blir sjuk men borde klara mig bra med det skyddet jag har. Jag menar det fanns ju nyheter om att dubbelvaccinerade inte fick befinna sig nära trippelvaccinerade då de kunde smitta. Hur jävla fel är inte det. Om 3 sprutor inte hjälper varför ens ta dem. Morsan blev orolig när jag sa att jag inte ville ta spruta tre men jag försökte lugna henne med att jag har ett bra skydd redan och dessutom så löper jag betydligt större chans att gå åt på grund av min dåliga kost än av corona. Eller för att ta det på ett annat sätt. Jag har varit sjuk två gånger i år. Den första gången var efter spruta ett ( tack för det Astra) då jag åkte på en rejäl influensa, den andra gången var en kraftig förkylning efter att jag var till tandläkaren. Jag undrar fortfarande  hur det gick till. I övrigt så är jag frisk. Det finns så jävla mycket skrämselpropaganda överallt. Jag undrar var vi är på väg.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.