6 comments on “LiR – ett samhall för nördar

 1. Hej Tommy, intressant inlägg, det var trevligt att få läsa lite närmare hur du kom fram till beslutet om att säga upp dig. Jag hoppas att du hittar något meningsfullt att sysselsätta dig med inom en inte allt för avlägsen framtid. Jag önskar att jag själv hade haft ork att ventilera mina tankar i bloggformat som du gör, men det blir sällan så.

  Jag önskar dig all lycka

  Vänlig hälsning
  Mikael

 2. Hej mikael, jo anledningen till att jag sa upp mig är som jag nämnde här uppdragen och också miljön på jobbet. Det var ett helt annat klimat för ett år sen jämfört med nu och det kändes fel helt enkelt.

  Jo att skriva i blogg är väl kul då man kan få skriva av sig om man orkar. Just orken är det som brukar saknas hos mig därav varför jag inte skriver dagligen. Sen ska man ha något vettigt att skriva också vilket inte alltid sker. Nu när jag jobbar mindre har jag i alla fall mer tid på mig.

 3. En ”vanlig människa” skulle säkert säga att de flesta av oss får nöja oss med tråkiga jobb, för att försörja oss. Vad är det för bortskämda typer som kräver att få ha roligt på jobbet och sjukskriver sig när de tröttnat?

  Jag hade inte heller så roligt på jobbet när jag hade ett. Men kanske var det roligare än ditt.

  Det tråkiga är ju att LiR utmålats som räddningen för aspergare. Ett jobb där de kan vara sig själva och slipper försöka vara sociala och anpassa sig efter majoritetssamhället.

  Men kanske passar det vissa aspergare och inte dig? Hoppas iaf att du mår bättre nu.

  Aliens senaste blogginlägg..Man som hatar kvinnor

 4. Jo helt klart skulle de flesta tycka att man var dum som säger upp sig. Det är också varför bara vissa i min familj vet om det. Men det går inte att vara på ett jobb som man vantrivs med vilket jag gjorde. Lir passar verkligen inte alla men flera trivs där.

  Tyvärr har jag inte riktigt börjat må bra än. För mycket tid att ägna åt reflektioner samt oro över framtiden.

 5. Hejsan!

  Kände att jag måste sticka in med en liten kommentar till en del av det skrivna ovan.
  Det där med att det på Samhall arbetar mest utvecklingsstörda håller jag absolut inte med om, iallafall inte om man har följt dom senaste årens utveckling inom Samhall och vet hur det ser ut idag.
  Jag arbetar på Samhall och har så gjort sedan ca 3 år tillbaka och jag hör inte till kategorin utvecklingsstörd, ej heller majoriteten som arbetar inom Samhall där jag bor.
  Samhall var en gång i tiden verksam enbart för människor med gravare handikapp som förståndshandikapp bl.a, men idag är det fler med s.k normal intelligensnivå som arbetar på Samhall.
  Hur skulle Samhall tjäna pengar och gå med vinst på externa kunder om det bara fanns förståndshandikappade/utvecklingsstörda personer som arbetade!?
  Jag klandrar inte dom som än idag lever med fördomar mot Samhall, handlar om brist på uppdatering bl.a vilket är Samhalls skyldighet till samhället.
  Jag är stolt jobba för Samhall, finns så mycket mer förmåner än många andra företag har exempelvis.

  Tack för ordet!

 6. Tack för klargörandet Chrisse. Jag jag har nyligen börjat inse att Samhall är mer olikt än vad man kanske tror. Lyssnade på ett radioprogram, kommer inte ihåg vad det hette, där det sades att man måste vara ganska välfungerande för att jobba på Samhall. Något som kan bli ett problem för de som har ett handikapp, oavsett om det är fysiskt eller psykiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.